Kaartleescursussen

Net als in voorgaande jaren willen wij ook dit jaar weer kaartleescursussen aanbieden. We hebben ze voor beginners en voor gevorderden, bovendien hebben we een cursusdag in planning waarin wordt geoefend met het rijden van circa 12 kortere en langere regularities.

Voor hen die nog niet weten wat dat is: een regularity is een traject(je) waarin op de seconde nauwkeurig een bepaalde afstand moet worden gereden op een van te voren aangegeven gemiddelde snelheid.
Voorbeeld: je start bij een aangegeven plek en rijdt een route, laten we zeggen een ‘ingetekende lijn’, de opgegeven gemiddelde snelheid is 30 km/u. Dat betekent dat je na 1.00 minuut 500 meter moet hebben afgelegd….exact. Andersom geredeneerd: 1.000 meter rijdafstand moet exact in 2.00 minuten worden gereden.
Probeer dat maar eens, de praktijk wijst uit dat dat niet gemakkelijk is. Voor het klassement tijdens een rally of rit staan er onderweg meetpunten die jij niet ziet, zgn. Geheime TijdControles, en elke seconde afwijking leidt tot strafpunten. Oefenen, oefenen, oefenen is dus het credo, en wij bieden dat graag aan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte over het moment dat we dit weer gaan doen.

Nu even terug naar de “gewone” kaartleescursussen.
Als je nét interesse hebt gekregen in deze mooie hobbysport is het wel handig dat je weet wat er allemaal bij komt kijken. Al meer dan tien jaar organiseren wij daarom jaarlijks een paar keer onze befaamde beginnerscursus en het is een absolute aanrader om daar aan mee te doen om je voor te bereiden op kaartleesplezier. Alles wat je moet en wilt weten om goed voorbereid aan de start te staan komt aan de orde. Doelgroep: beginners en “1e/2e jaars” equipes. In jargon: de toerklassers.
Voor de gevorderde toerklassers (die bijv. al een jaar of vier-vijf in de toerklasse rijden) en sportklassers bieden we onze gevorderdencursus aan, waar met name de interessantere kaartlees’vallen’ aan de orde komen. Je leert een kaart dieper ‘lezen’ en interpreteren, en gaat zien hoe kleine aanpassingen leiden tot grote verschuivingen in een klassement.

Ons cursusaanbod voor 2020:
* in mei organiseren wij een ONLINE beginnerscursus. De data daarvoor worden hier binnenkort gepubliceerd. De theorie ‘doen’ we op twee avonden (een dinsdagavond en een donderdagavond) en de uitleg van het praktijkdeel op de donderdagavond daaropvolgend. Deelname kost 100 euro per equipe van twee personen.
* in juni organiseren we een ONLINE gevorderdencursus, volgens het zelfde principe; we gaan dan dieper in op omrijdingsconstructies, veranderde wegaansluitingen en  kaartmanipulaties.
Deelname kost 100 euro per equipe van twee personen.
* later in het jaar – met een blik op de overvolle kalender – pakken we nog een keer onze befaamde praktijkcursus ‘regularity rijden’ uit de kast. Houd onze nieuwsberichten in de gaten…
De regularitytraining kent een vergoeding van 150 euro per equipe, incl. lunch en nazit.

Mocht je willen deelnemen: inschrijven via deze website, cursusgeld overmaken, komen en leren. Je wordt er een betere equipe van.

.