Informatie

Over de Caférallycompetitie 2019 is op dit moment nog niks te melden. We brengen éérst de Winterrally’s en de trainingen tot een goed einde, dan pas gaan we met de Caférallycompetitie 2019 aan de gang. Vanzelfsprekend zijn de data WEL al bekend; schrijf maar alvast op: vrijdag 29 maart, vrijdag 26 april, vrijdag 31 mei, vrijdag 21 juni, vrijdag 19 juli en vrijdag 23 augustus.
Zodra er nieuws is krijg je van ons een bericht. Je hoeft zo niks te missen.

NIEUW IN 2019: 4 héél erg nuttige kaartleescursussen.

Als voorbereiding op het rallyseizoen komen we graag tegemoet aan veel vraag vanuit het deelnemersveld. Daarom hebben we liefst 4 specifieke vaardigheidstrainingen opgezet.

1: op zaterdag 5 januari: training ‘oude kaarten’ en ‘vergeten kaartleessystemen’.
Steeds meer uitzetters pakken wel eens een oude kaart uit de kast. Uit de jaren -60, -70 of -80 van de vorige eeuw. Heel veel wegen en situaties bestaan niet meer…hoe ga je daarmee om als je een (deel)traject over zo’n kaart rijdt? We leggen het je uit en je gaat ermee oefenen.
Hetzelfde geldt voor ‘vergeten kaartleessystemen’. Heb je ooit van de Picasso-grensbenadering gehoord? Of van coördinaten intekenen? Wat dacht je van de ‘heksenbezem’? Deze, en zo nog een paar, systemen komen uitvoerig aan de orde. Je moet het even zien voordat je het door hebt (vrij naar Johan Cruijff) en dan is het genieten. Deelname kost € 120,= per equipe.

2: op zaterdag 26 januari: de fameuze Regularity-training.
Liefst 12 of 13 korte(re) en lange(re) regularities op één dag oefenen. Heel nuttig. Het sterkt je zelfvertrouwen. Begin 2018 deden we deze cursus voor de eerste keer, het was een daverend succes dat vanuit de rallydeelnemers om herhaling vroeg. Welnu, daar is ie weer: op 26 januari.
We combineren het natuurlijk ook weer met een paar ‘specials’, waarin minder vaak gebruikte kaartleessystemen worden gebruikt. Deelname kost € 150,= per equipe.

3: op zaterdag 23 februari: rijden op kaarten met schaal 1:100.000.
Ook dit wordt méér en meer toegepast omdat het en stuk(je) moeilijker is dan schalen 1:50.000 en 1:25.000. De reden is simpel: de mate van gedetailleerheid en exactheid van de kaart (en de kaartenmakers) is een stuk minder dan voor de bekende kaartschalen. Je moet leren interpreteren, beter kijken en inschatten hoe de wegen lopen of liepen. Routine opbouwen kan door middel van deze training. Méér hoeven we daarover niet te zeggen. Eerst een instructie, dan rijden en nakijken.Deelname kost € 120,= per equipe.

4: op zaterdag 16 maart: omgaan met tijdsdruk: TC’s rijden – op tijd!
Herkenbaar: tijdstress? Strafpunten? Afsnijden of tijdverlies nemen? Dat kan een stuk relaxter als je beter leert omgaan met keuzes maken tijdens de route. En training is het beste om de vaardigheid onder de knie te krijgen. Op deze trainingsdag krijg je, in oplopende moeilijkheidsgraad, een aantal trajecten die je onder toenemende tijdsdruk moet leren afwerken. Dit voorkomt – als je later in het jaar met échte (grote) rally’s aan de gang gaat, dat je stress in de auto krijgt en mogelijk wrevel in de equipe. We weten dat het voorkomt…dus doe er wat aan. Deelname kost € 150,= per equipe.

Inschrijven: ga naar http://caferallycompetitie.nl/inschrijven/ en meld je aan.