Informatie

https://rallycheck.com/nl/filmpjes/?lang=nlDuur? Ook dat niet: deelname kost 40 euro per equipe van 2 personen. De rally is zo’n 60 à 65 kilometer afstand, dus aan brandstof loop je ook geen schade op…

Auto: je mag meedoen met elk merk en type auto; wél vinden we het leuk (en het kijkend publiek ook) als je meedoet met een klassieker, of een ‘exotische’, bijzondere auto. Of een cabrio. Klassieke auto’s zijn zelfs te huur (www.rallywereld.nl) , mocht je eens meedoen met oud cultureel rijdend erfgoed.

Routecontrolesysteem: We rijden vrijwel alle rally’s tegenwoordig met de Rallycheck-App i.p.v. de welbekende oranje bordjes aan de kant van de weg. Bekijk dit filmpje met informatie hoe je deze app moet downloaden en instaleren Rallycheck instaleren en bekijk ook even dit filmpje voor tips & Trics Rallycheck tips & trics

Inschrijfgeld: zoals hierboven aangegeven, inschrijven kost 40 euro voor een equipe van twee personen. We vragen je om contant (gepast) geld mee te brengen, of vooraf even overmaken op onze bankrekening. Inbegrepen in het inschrijfgeld is een routekaart, een uitlegkaart, een liniaaltje-op-schaal en de hele organisatie van de caférallycompetitie. Er zijn bekers voor de top-3 van het deelnemersveld, zowel voor de bestuurder als voor de navigator.

Duur is het dus niet. Ter plaatse kan je nog lekker eten (de rallyhap is altijd een aanrader) en hoeveel je drinkt laten we aan je eigen verantwoordelijkheid over.

Ga naar de inschrijfpagina en meld je aan voor één of meerdere, misschien zelfs wel alle caférally’s van dit seizoen. Leuk als je erbij bent.

NIEUW IN 2020:
Overweeg mee te doen met de cursussen/trainingen. Die hebben een specifiek thema om daarvoor meer ervaring op te doen. Zie ook het tabblad “kaartleescursus”.
Ons cursusaanbod:
* in mei organiseren wij een ONLINE beginnerscursus. De data daarvoor worden hier binnenkort gepubliceerd. De theorie ‘doen’ we op twee avonden (een dinsdagavond en een donderdagavond) en de uitleg van het praktijkdeel op de donderdagavond daaropvolgend.
* in juni organiseren we een ONLINE gevorderdencursus, volgens het zelfde principe; we gaan dan dieper in op omrijdingsconstructies, veranderde wegaansluitingen en  kaartmanipulaties.
* later in het jaar – met een blik op de overvolle kalender – pakken we nog een keer onze befaamde praktijkcursus ‘regularity rijden’ uit de kast. Houd onze nieuwsberichten in de gaten…

BREAKING NEWS:
Door de coronacrisis hebben de Caférally’s een ander verloop. In de periode van 4 mei t/m 28 augustus organiseren wij 17 Caférally’s, dus elke week één. Vanzelfsprekend respecteren wij de spelregels ten aanzien van social distancing en groepsvorming. We roepen een ieder op bij zichzelf te rade te gaan of je risico loopt bij deelname van een (goeddeels) individuele deelname aan onze ritjes.

Hoe gaat het eruit zien:
* de routekaart wordt vooraf (na betaling) via e-mail verstuurd.
* je rijdt met behulp van routeregistratie via de Rallycheck-app, dus je ‘gepasseerde’ routecontroles komen in beeld op je mobiele telefoon.
* na afloop – afhankelijk van de versoepeling van de horecaregels in deze coronaperiode – ga je na het oppikken van de uitlegkaart direct naar huis of blijft nog even kort hangen.
* in de loop van vrijdagavond e-mailen wij de uitslag van de rit van de week, en je houdt bekers tegoed. Ook dat hoort zo.